Wędliny

Boczek podsmażany na skwarki do jajecznicy, plaster szynki na kanapce na drugie śniadanie czy kawałek pysznego schabu na zimnej płycie podczas imienin u babci - smak wędlin to nieodłączna część polskiej kultury. Suto zastawiony stół nie może obyć się bez przepysznych, naturalnych wyrobów mięsnych. Jednak wędlina wędlinie nie równa, dlatego zachęcamy do zapoznania się z ofertą świeżych przetworów z wysokiej jakości mięsa peklowanego, które wyrabiamy własnoręcznie w naszej wędzarni. Proponujemy szeroki wybór szynek, schabów, boczków i polędwiczek, a także podrobów, takich jak pasztetowa, salceson czy kaszanka.

 

Skąd bierze się naturalny smak naszych wędlin?

Zanim wędlina trafi na polski stół, przechodzi w naszej wędzarni szereg procesów, które gwarantują jej jakość i wyjątkowy smak. Najpierw starannie wybieramy kawałki mięsa pochodzącego ze sprawdzonych źródeł, a następnie peklujemy je, by w naturalny sposób przedłużyć trwałość naszych wyrobów. Wstępnie przygotowane mięso rozdrabniamy oraz dodajemy do niego czosnek i przyprawy według tradycyjnej receptury, po czym pakujemy je do osłonek.

 

wędliny

 

Na koniec poddajemy wyrób odpowiedniej obróbce termicznej, by klienci naszej wędzarni mogli mieć pewność, że produkty lądujące na ich stołach odznaczają się najwyższą jakością oraz doskonałym smakiem i aromatem prawdziwych wiejskich wędlin.

Oferujemy kiełbasy cienkie wędzone wieprzowe i wieprzowo-wołowe, które świetnie smakują na zimno, gorąco czy przyrządzone na grillu, a także kabanosy, oraz kiełbasy w grubszej osłonce idealnie nadające się na kanapkę czy przystawkę na świątecznym stole.